
Steki – wszystko co należy o nich wiedzieć. Część III
Rodzaj cięcia, to nie wszystko – poznaj rasy mięsnych krów. Powiedzieliśmy już trochę o rodzajach cięć, jakie można wykorzystać do przygotowania idealnego steku. Nie możemy
Rodzaj cięcia, to nie wszystko – poznaj rasy mięsnych krów. Powiedzieliśmy już trochę o rodzajach cięć, jakie można wykorzystać do przygotowania idealnego steku. Nie możemy
Wspominaliśmy na samym początku, że stekiem można nazwać praktycznie każdy duży kawałek mięsa zwierzęcia, który pochodzi z okolic grzbietu. Sprawia to, że rodzajów steków jest
Żaden mięsny amator nie przejdzie koło nich obojętnie, a prawidłowo przygotowany stek będzie gwiazdą każdego grilla czy rodzinnego obiadu. Chociaż dla niewprawionego oka steki różnego
Pomimo faktu, że mrożenie mięsa to jeden z najlepszych sposobów na jego długie i bezpieczne przechowywanie, kulinarni puryści często jeżą się na samo wspomnienie o
Tatar wołowy, zwany także befsztykiem tatarskim, to jedno z ulubionych dań każdego miłośnika mięsa. Nie ma w tym nic dziwnego, gdyż podstawą tego dania jest
Comber jagnięcy to jedno z najbardziej szlachetnych i delikatnych gatunków mięs, jakie możemy użyć w kuchni. Wyrazisty, mięsny smak i aromat, jaki jest w stanie
Przyrządzając steki trzeba pamiętać w pierwszej kolejności o wyborze odpowiedniego mięsa. Najsmaczniejszy stek będzie z młodego, świeżego gatunku wołowiny. Steki przyrządza się z polędwicy wołowej, rostbefu
W latach 90 to “danie” było sprzedawane z przerobionych przyczep kempingowych stojących obok przystanków. Dziś burgerowenie to jedne z najbardziej obleganych miejsc w wielu miastach.