NASZA OFERTA
W naszej ofercie znajdziecie Państwo tylko świeże produkty. Współpracujemy ze sprawdzonymi dostawcami, którzy odpowiednio karmią i hodują zwierzęta. Mamy wieloletnie doświadczenie w branży i tradycję produkcji również wyrobów jagnięcych oraz podrobów. Jesteśmy jednym z czołowych dystrybutorów mięsa w Polsce.
Oferujemy całe tusze zwierząt rzeźnych, a także ćwierci wołowe. Ponadto zajmujemy się skupem owiec ras mięsnych, jagniąt, bydła mięsnego przede wszystkim rasy Black Angus, red Angus, hereford. Specjalizujemy się również w rozbiorze oraz sprzedaży mięsa baraniego i jagnięcego.
Nasza oferta skierowana jest również dla klienta indywidualnego. Nasze mięso można zamówić za pośrednictwem sklepu internetowego lub telefonicznie.
ASORTYMENT MEAT-FARM
Ten rodzaj mięsa w polskiej kulturze i tradycji jest jednym z najbardziej cenionych, a potrawy z jagnięciny są przyrządzane na specjalne okazje. Tymczasem wskazane jest spożywanie tego rodzaju mięsa znacznie częściej niż kilka razy w roku. Mięso ze sztuk starszych ma kolor ciemnoczerwony. Tłuszcz jest biały, twardy, szybko krzepnie i ma charakterystyczny zapach.
Szczególnie cenione jest mięso z jagniąt. Jagnięcina to mięso pozyskiwane z młodych owiec do 1 roku życia. Ma barwę jasnoczerwoną , tkankę delikatną , cienkowłóknistą. Znana jest jako wartościowy składnik menu w wielu krajach świata. Coraz więcej najlepszych restauracji na całym świecie oferuje potrawy z jagniąt i spotykają się one z entuzjastycznym przyjęciem. A są to nie tylko tradycyjne kotlety czy karkówka z jagnięcia, lecz wiele innych potraw. Mięso jagnięce należy sporządzać tak jak wołowe, zależnie od indywidualnego upodobania. Jeśli ktoś lubi polędwicę krwistą, będzie prawdopodobnie preferował przyrządzane tak samo mięso jagnięce.
Dla wielu osób wołowina stanowi prawdziwy przysmak. Obecnie nie jest łatwo kupić wołowinę wysokiej jakości w korzystnej cenie, dlatego też stosunkowo rzadko pojawia się ona w polskiej kuchni. Mięso wołowe charakteryzuje ciemnoczerwona barwą i posiada budowę grubo włóknistą. Najlepsze jakościowo mięso pochodzi od sztuk młodych