NASZA OFERTA
W naszej ofercie znajdziecie Państwo tylko świeże produkty. Współpracujemy ze sprawdzonymi dostawcami, którzy odpowiednio karmią i hodują zwierzęta. Mamy wieloletnie doświadczenie w branży i tradycję produkcji również wyrobów jagnięcych oraz podrobów. Jesteśmy jednym z czołowych dystrybutorów mięsa w Polsce.
Oferujemy całe tusze zwierząt rzeźnych, a także ćwierci wołowe. Ponadto zajmujemy się skupem owiec ras mięsnych, jagniąt, bydła mięsnego przede wszystkim rasy Black Angus, red Angus, hereford. Specjalizujemy się również w rozbiorze oraz sprzedaży mięsa baraniego i jagnięcego.
Nasza oferta skierowana jest również dla klienta indywidualnego. Nasze mięso można zamówić za pośrednictwem sklepu internetowego lub telefonicznie.
ASORTYMENT MEAT-FARM
Ten rodzaj mięsa w polskiej kulturze i tradycji jest jednym z najbardziej cenionych, a potrawy z jagnięciny są przyrządzane na specjalne okazje. Tymczasem wskazane jest spożywanie tego rodzaju mięsa znacznie częściej niż kilka razy w roku. Mięso ze sztuk starszych ma kolor ciemnoczerwony. Tłuszcz jest biały, twardy, szybko krzepnie i ma charakterystyczny zapach.
Szczególnie cenione jest mięso z jagniąt. Jagnięcina to mięso pozyskiwane z młodych owiec do 1 roku życia. Ma barwę jasnoczerwoną , tkankę delikatną , cienkowłóknistą. Znana jest jako wartościowy składnik menu w wielu krajach świata. Coraz więcej najlepszych restauracji na całym świecie oferuje potrawy z jagniąt i spotykają się one z entuzjastycznym przyjęciem. A są to nie tylko tradycyjne kotlety czy karkówka z jagnięcia, lecz wiele innych potraw. Mięso jagnięce należy sporządzać tak jak wołowe, zależnie od indywidualnego upodobania. Jeśli ktoś lubi polędwicę krwistą, będzie prawdopodobnie preferował przyrządzane tak samo mięso jagnięce.
-
Comber jagnięcy t-bone
- 70,00 zł /kg
-
Comber jagnięcy, podwójny t-bone
- 65,00 zł /kg
-
Gicz jagnięca
- 59,00 zł /kg
Dla wielu osób wołowina stanowi prawdziwy przysmak. Obecnie nie jest łatwo kupić wołowinę wysokiej jakości w korzystnej cenie, dlatego też stosunkowo rzadko pojawia się ona w polskiej kuchni. Mięso wołowe charakteryzuje ciemnoczerwona barwą i posiada budowę grubo włóknistą. Najlepsze jakościowo mięso pochodzi od sztuk młodych
-
Burgery Black Angus
- 50,00 zł /kg
-
Kark wołowy
- 50,00 zł /kg
-
Kofta jagnięco-wołowa 280g
- 65,00 zł /kg