O NAS
Jesteśmy firmą z wieloletnim doświadczeniem w branży mięsnej. Do 2010 r. była to rodzinna działalność zajmująca się ubojem bydła i jego sprzedażą. Natomiast obecnie sprzedajemy całe tusze zwierząt rzeźnych, ćwierci wołowe oraz elementy kulinarne. Znajdą Państwo u nas jagnięcinę w pełnym asortymencie, podroby i gotowe wyroby, a także pakowane próżniowo mięso, proste do przygotowania w domu i w punktach gastronomicznych. Naszą chlubą są hamburgery w 100% z mięsa wołowego Black Angus – serwowane w najlepszych restauracjach w Warszawie. Naszym celem jest dostarczanie mięsa najwyższej jakości, aby osiągnąć ten cel pozyskujemy zwierzęta wyłącznie ze sprawdzonych hodowli, które są odpowiednio karmione i dobrze traktowane. Zajmujemy się również skupem żywca, przede wszystkim skupem owiec, jagniąt, bydła mięsnego ras black Angus, red Angus, hereford. Oferujemy atrakcyjne ceny oraz odbiór własnym transportem.
Posiadamy zakład przetwórstwa mięsnego o najwyższym standardzie zgodnie z wymogami Unii Europejskiej. Stawiamy na wysoką jakość mięsa, które produkujemy oraz na wykwalifikowaną kadrę. Na każdym etapie produkcji dbamy o to, by produkt finalny sprostał wysokim wymaganiom klientów. Szczególnie polecamy mięsa już zamarynowane. Odpowiedni dobór ziół i przypraw sprawia , że mięso ma doskonałą kruchość, jest soczyste po przygotowaniu i zachwyca smakiem.
Od 2021 rozwijamy sprzedaż mięsa dla klienta indywidualnego na terenie Warszawy i okolic. Zamówienie mięsa wołowego jagnięcego jest możliwe za pośrednictwem sklepu internetowego lub telefonicznie.
DOTACJE Z UNII EUROPEJSKIEJ
Firma „Meat-Farm” Radosław Łuczak w ramach umowy o dofinansowanie RPMA.01.02.00-14-4554/16, tytuł projektu „Zlecenie badań jakości tusz oraz przydatności kulinarnej jagniąt pozyskiwanych na potrzeby rynku mazowieckiego” zleciła Jednostce Naukowo Badawczej porównanie jakości mięsa od zwierząt skupowanych z rynku, karmionych wg indywidualnych receptur hodowców, z mięsem od owiec tuczonych paszą wg specjalnej receptury opracowanej przez Jednostkę Naukowo Badawczą. Dzięki wdrożeniu odebranego sposobu hodowli potwierdziliśmy, iż znaczący wpływ na jakość i wartości odżywcze finalnego produktu jakim jest mięso jagnięce ma rodzaj paszy stosowanej w hodowli.
Celem głównym projektu była analiza jednego z kilku rozważanych systemów hodowli i tuczu owiec. Opracowane wyniki będą podstawą do wyboru najlepszego sposobu i przedstawienia go w postaci konkretnej receptury hodowcom tak, by produkt przez nas oferowany był najwyższej jakości, cechował się powtarzalnością oraz możliwie najlepszymi właściwościami odżywczymi.
Całkowita wartość projektu 159 900 zł
Wartość kosztów kwalifikowanych 130 000 zł
Wysokość dofinansowania 97 500 zł
Zapraszamy do skorzystania z naszej ulepszonej oferty.
Firma „Meat-Farm” Radosław Łuczak w ramach umowy o dofinansowanie RPMA.01.02.00-14-4253/16-01 zleciła Jednostce Naukowo Badawczej „Opracowanie wartościowej pokarmowej paszy do tuczu jagniąt przeznaczonych na rynek krajowy”.
“Celem projektu było opracowanie kilku receptur pasz, których bazą były różne produkty uboczne przemysłu lekkiego. Powyższe opracowanie ma przyczynić się nie tylko do racjonalizacji hodowli, ale przede wszystkim do wytwarzania produktów o wysokiej wartości odżywczej.”
Całkowita wartość projektu 159 900 zł
Wartość kosztów kwalifikowanych 130 000 zł
Wysokość dofinansowania 97 500 zł
Zapraszamy do skorzystania z naszej ulepszonej oferty.
Aktualne informacje
Firma “Meat-Farm” Radosław Łuczak w kooperacji z Jednostką Naukowo Badawczą w latach 2017/2018 zrealizowała projekt pt.” Opracowanie nowego ekologicznego genotypu owcy rzeźnej o unikalnych właściwościach” w ramach umowy o dofinansowanie RPMA.01.02.00-14-5630/16-01
Celem projektu była ocena sprawności w tuczu, wartości rzeźnej oraz jakości i walorów zdrowotnych mięsa jagniąt różnych genotypów żywionych dawkami pokarmowymi z udziałem produktów ubocznych przemysłu rolno-spożywczego. Powyższe opracowanie będzie podstawą do wyboru genotypu zwierząt charakteryzującego się najlepszymi cechami użytkowości mięsnej z jednoczesnym zachowaniem wysokiej wartości odżywczej pozyskiwanych produktów.
- Całkowita wartość projektu: 4 372 587,60 zł
- Wartość kosztów kwalifikowanych: 4 029 947,17 zł
- Wysokość dofinansowania: 2 913 012,72 zł
Archiwalne postępowania przetargowe
RPMA.01.02.00-14-5630/16.
Zapraszamy do składania ofert
Przetarg nr 1
“Wynajem maszyn i urządzeń”
Ogłoszenie – zapytanie ofertowe.pdf
Opis przedmiotu zamówienia.pdf
Wzór oferty.pdf
Wzór umowy.pdf
Wzór oświadczenia.pdf
Informacje dodatkowe.pdf
Przetarg nr 2
“Wynajem urządzeń do utrzymania linii technologicznej”
Ogłoszenie – zapytanie ofertowe.pdf
Wzór oferty.pdf
Wzór umowy.pdf
Wzór oświadczenia.pdf
Przedmiot zamówienia.pdf
Informacja o wyborze.pdf
Informacje dodatkowe.pdf
Przetarg nr 3
“Zakup materiałów”
Ogłoszenie – zapytanie ofertowe.pdf
Opis przedmiotu zamówienia.pdf
Wzór oferty.pdf
Wzór umowy.pdf
Wzór oświadczenia.pdf
Informacje dodatkowe.pdf
Przetarg nr 4
“Wynajem komputerów i zakup oprogramowania”
Ogłoszenie – zapytanie ofertowe.pdf
Opis przedmiotu zamówienia.pdf
Wzór oferty.pdf
Wzór umowy.pdf
Wzór oświadczenia.pdf
Informacje dodatkowe.pdf
Przetarg nr 5
“Zakup oprogramowania”
Ogłoszenie – zapytanie ofertowe.pdf
Opis przedmiotu zamówienia.pdf
Wzór oferty.pdf
Wzór umowy.pdf
Wzór oświadczenia.pdf
Informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty.pdf