Zawsze świeża jagnięcina


Zawsze świeżą jagnięcinę znajdziesz w naszej hurtowni mięsa i wędlinTen rodzaj mięsa w polskiej kulturze i tradycji jest jednym z najbardziej cenionych, a potrawy z jagnięciny są przyrządzane na specjalne okazje. Tymczasem wskazane jest spożywanie tego rodzaju mięsa znacznie częściej niż kilka razy w roku. Mięso ze sztuk starszych ma kolor ciemnoczerwony. Tłuszcz jest biały, twardy, szybko krzepnie i ma charakterystyczny zapach.

Szczególnie cenione jest mięso z jagniąt. Jagnięcina to mięso pozyskiwane z młodych owiec do 1 roku życia. Ma barwę jasnoczerwoną , tkankę delikatną , cienkowłóknistą. Znana jest jako wartościowy składnik menu w wielu krajach świata. Coraz więcej najlepszych restauracji na całym świecie oferuje potrawy z jagniąt i spotykają się one z entuzjastycznym przyjęciem. A są to nie tylko tradycyjne kotlety czy karkówka z jagnięcia, lecz wiele innych potraw. Mięso jagnięce należy sporządzać tak jak wołowe, zależnie od indywidualnego upodobania. Jeśli ktoś lubi polędwicę krwistą, będzie prawdopodobnie preferował przyrządzane tak samo mięso jagnięce.

W naszym asortymencie znajdziecie Państwo:


- kotleciki jagnięce,
- comber jagnięcy,
- udziec jagnięcy z/k lub b/k,
- łopatkę jagnięcą z/k lub b/k,
- kark jagnięcy,
- mięso gulaszowe,
- gicz jagnięca (przednią/zadnią),
- żeberka jagnięce,
- steki (z udźca jagnięcego, z łopatki, z combra)

Podroby:


- serce jagnięce,
- wątrobę jagnięcą,
- nerki jagnięce,
- ozorki jagnięce,
Poza świeżym mięsem proponujemy również surowe wyroby w specjalnie opracowanych marynatach na bazie naturalnych ziół i przypraw oraz kiełbaskę merguez z dodatkiem ostrej czerwonej papryki, kuminu, naturalnej soli i pieprzu.
Warto znać podział półtuszy baraniej na części zasadnicze:
Sprawdź, jak wygląda podział półtuszy baraniej
Zapraszamy do zapoznania się z naszą pełną ofertą.